Nytt medlem  ? Slik gjør du i praksis : TRYKK HER!

Høstemelding og arbeidsinfo

MINNER OM HØSTEDAGER HVER LØRDAG kl 10:00 – 13:00 Lunsj 13:00 – 14:00 (Gratis)

Ellers drop in mandag og tirsdag for arbeid.  

Oppdatert 18 sept

Obs sjekk kjøle!! Mye tomat og bønner nå klart – ta med ekstra!

SE ETTER FLAGGENE. Kun der høster vi. Respekter høsteplanen – alt skal deles på 200 andeler. Ikke høst på åkre som ikke er nevnt:

  • Langs gjerdet langs grønnsaksåker: sylteagurk
  • Åker 1:  Blauwhillde vakre klatrebønner. Ta mye. Ta de største maisene med sorte tupper.
  • Åker 2: Ikke rør disse ennå. Pastinakk og persillerot. Pastinakk på lageret! Gulrot på lager.
  • Åker 3: – squash. Høst fra “ølflaske” størrelse. Gul og grønn. Petter pan squash. Spagettisquash (la den bli gul)
  • Åker 4: Salat – rødbete (bruk også bladene, rød grønnkål –  . Par porsjoner av hver.  Høst hele salat, men kun et blad på litt forskjellige grønnkålplanter. Dill. Høst blader! ikke hele planta. Mangold. Ringblomster! Stangselleri. Også på lager.Ta hele planta!
  • Åker 5: Hodekål rød og hvit. Også på lagher.
  • Åker 6. Purre. Ta de største
  • Åker 7 søtpotet. Ta de større. Rulle av plasten. Max to planter.
  • Åker 8 Gulrot. På lager
  • Åker 9 Hakkaido – ta de dype oransje
  • åker 10: Rødbete
  • Åker 11 og åker 12 tømt.
  • Åker 13. Søtpotet – ta max to planter
  • Åker 14 Sellerrot
  • Åker 15 Halloween og markedsgresskar. De kan brukes til alt. Max to store per andel.
  • åker 16. Rødbete
  • åker 17. Kål tømmes nå. Se etter skudd.
  • Åker 18 tømt
  • jordbær: Lite igjen –  bak gamle drivhus / nord for grisene. Følg veien 100 meter fra parkering. Plukk par kurver hvis du finner 🙂
  • Agurk kjøleskap! Ta gjerne et par. Sylteagurk mot lavvoen på gjerdet hele veien oppover
  • potet! Ved reskapsbod infotavle åker
  • Hvis det er noe du ikke spiser i andelen, kan det byttes ut med følgende: urkorn, potet, squash, gresskar, agurk, mikrogrønt mais, reddik, daikon, og bønner – får du levert håper vi du tar utfordringen å tar i mot det som er ukas kasse. 

Midtgang i grønnsakshagen mot nord (Høyre side oppover): 

– rabarbra (ta det du trenger)

ARBEIDE: Hver lørdag kl 10:00 – 13:00. Lunsj etter. Mandag og tirsdag drop in.  Ønsker du måltid sammen med oss – skriv deg på lista.

Arbeidshelgene er også så mye mer. Vi ønsker at alle prøver å få hentet julegrisen i denne perioden og gjerne noen sekker poteter hvis du hjelper oss med virderesalg, og ikke minst – det er tid for å hente et stort gresskar 🎃. Ingen skal føle at du må jobbe for å komme innom – og: Det er lov å høste over alt 😀🤗🤗
🌽17 september mais og rødbete dag ! (Hele crewet er på tur. Fiks deg selv. Er på 93440575)
 
🥬24 september fermenteringskurs med Charlotte og gresskarsuppe med og deilig brød. Filmkveld og diskusjon.
 
🍕1 oktober. Slaktekurs hane og pizzalunsj med Lorenzo. Filmkveld og diskusjon.
 
🐓8 oktober. Slaktekurs hane og fårikål fra årets lam.
 
🍁15 oktober. Høstfest. Pizza med Lorenzo. Malting og brygging.
 
🍺 22 oktober. Malting og brygging. Bål og grilling.
 
🥬29 oktober – fermentering med Charlotte. Bondetapas.
 
🍺 5 november Malting og brygging. Bål og grilling. Filmkveld og diskusjon.
 
Arbeid ikke ved regn.

Spørsmål? Spør våre praktikanter eller ring bonden på 93440575

Hva inneholder en hel andel:

(Du noterer ikke uttak – ha det i bakhodet, dette er mer et “budsjett” som også varrier etter vær osv)

  • 28 kg fordelt skjermplantefamilien: Gulrot, selleri, pastinakk, persillerot, fennikel.
  • 25 kg fordelt kål: Knutekål, kålrot, hodekål hvit/rød, grønnkål, savoy, rosenkål, brokkoli, blomkål, nepe, reddik, daikon.
  • 16 kg løkfamilien: rødløk, kepaløk, purre, hvitløk, vårløk.
  • 16 kg fordelt bønne, bete og salat, urter, blomster og mikrogrønt
  • 9 kg fordelt  gresskar og rabarbra
  • 12 kg fordelt mais, squash og agurk
  • 2,4 kg tomat, 2,4 kg jordbær, 0,2 kg aspargus. 
  • 30 kg fordelt potet og søtpotet
  • Hvis det er noe du ikke spiser, kan det byttes ut med følgende: urkorn, potet, squash, gresskar, agurk, mikrogrønt mais, reddik, daikon, og bønner – får du levert håper vi du tar utfordringen å tar i mot det som er ukas kasse. 

Halv andel er halvt innhold. 1 andel egg = 20 egg per måned.

Sesongkasse – kjøttandelen

Oksekasse , grillkasse  mm på lager. Obs kun 1 grillkasse per år per andel 

Arbeid:

Hver dag! 

Ekstra info på gruppen vår på face – samt utkjøringsgrupene våres. 

Berit Nordstrand på økologisk bondegård – se hvordan grisen har det

[embed-responsive ratio=”16by9″]

[/embed-responsive]

Berit Nordstrand på økologisk bondegård – rødbeter

[embed-responsive ratio=”16by9″]

[/embed-responsive]

Happy Pigs at Virgenes Farm in Norway.

[embed-responsive ratio=”16by9″]

[/embed-responsive]

Berit Nordstrand på økologisk bondegård – Spinat

[embed-responsive ratio=”16by9″]

[/embed-responsive]

Smågrisene i snøen….

[embed-responsive ratio=”16by9″]

[/embed-responsive]

Arkiv

Bli andelsbonde!

Bli med på laget! Andelsprosjektet har utviklet seg selv på gården siden 2012 og vi har hatt god progressjon år for år. Les mer...

Kontakt oss

Tore Jardar S Wirgenes
Mob: 93440575
Lågendalsveien 2600,
3282 KVELDE

Praksis? Be an intern!

Learn how to be a regenerative farmer. Learn how to make a market garden. Learn about holistic management. We need you 2021. Contact now:

Read more...