Obs: ny på andelslandbruket? eller nysgjerrig ? Avtal intromøte hver dag kl 10:00 på sms 93440575. – men dette må du strengt talt ikke være med på. Les info her og se gjerne denne filmen: Dag 1 på gården Det er to måter å få forholde seg til oss på etter at du har meldt deg i vår innmeldingsportal. Den finner du på siden www.virgenes.no/andelsbonde samt planer om samlinger.

1: Motta varer der du bor

2: Kom på gården å ordne deg selv

Slik gjør du:

1: Du vil motta en sms der du svarer på om du ønsker varer ca 4 dager før utlevering. Der bestiller du det du trenger. Vi foretrekker at du velger vår anbefaling grønt, kjøtt og egg – men du kan også be om noe spesifikt. Der får du beskjed om hvor vi leverer og når. Utleveringer skjer onsdag eller torsdag kveld på faste tider og dager på ditt sted. Hver fjerde uke i vinterhalvåret og hver 14 dag i sesong. Vi holder kontroll på hva du mottat. Selv om du mottar varer – sett av et par dager i sesongen for å hente litt ekstra mat og oppleve oss. I grønnsaksandelen kan også du hente selv litt ekstra. Se punkt 2:

2: Velkommen til oss. På vinteren: parkerer du ved drivhuset syd for låven og går inn bak ved døra som er skiltet. Der inne plukker du med deg grønnsaker som ligger klart. Ha gjerne med pose eller kasse å ha varene i. Du noterer ikke hva du henter (eller plukker) – men sjekk høstemelding er du i tvil hvor mye du kan ta per år. Der ligger årets budsjett inne. Sommer: Du går rett ut på åkeren, som er delt i 3X6 mindre åkre nøye merket. Sjekk høstemeldingen eller sjekk på infotavla. Der finner du også et redskapshus. Lyst å jobbe litt? Ta kontakt med oss ute i felt. Vi er på gården hele tiden. Ta deg en god pause i stolpehuset. Den er for alle.

EGG: Egg henter du selv i kjøla i butikken. 1 eggandel er 20 egg per måned. Du tilpasser etter behov og tilgang selv. Du skriver opp på døra det du tar ut. Ser du ikke navnet ditt? Skriv deg opp selv på døra. Tar du for mye sender vi faktura nyttår. Kjøp gjerne ekstra egg hvis du har større behov.

KJØTT: På høstemeldingen står også hva slags kjøtt som er tilgjengelig. Kjøttkassen tar du med deg og merker av på døra ved ditt navn, og rett kasse på rett kolonne. Den plukker du med deg fra fryseboksen i butikken.

BUTIKK: Ønsker du handle varer? Frysene er tilgjengelig for alle. Egg, kjøtt og grønt (og andre varer) utover din andel selvbetjenes med terminalen. Er det et problem med terminalen eller er du usikker på pris? Bruk skjema som ligger ved siden. Skjema benyttes kun hvis ikke terminalen er benyttet. I terminalen kan du vippse (husk å vippse manuelt på vanlig måte – den trekker ikke vippsen din) eller bruke kort. Det er prisen i terminalen som er rett pris.

Annet: Toalett finner du midt på veggen av låven. Inn til venstre. Ha respekt for naboen. Kjør pent og parker ikke mot hans side. De to gårdene på Virgenes skilles med veien. Nordsiden er vår, sørsiden av veien mot nabo. Ta deg en tur nedover neset, men beveg deg ikke videre på veien, den funker dårlig i hvertfall i regn, følg heller langs lågen. Du kan bevege deg over alt, unntatt: Inne i låven bort sett fra butikk og fryselager. Bak låven langside mot neset. Hold avstand til husdyr. Hunder holdes i bånd. Respekter også privatliv til praktikanter og familie.

Spørsmål? Er det noe som mangler? Spør med en gang på 93440575. Tore Jardar Wirgenes

Vakttelefon: 960 08 152

andelsbonde@virgenes.no

Samlinger annonseres her: (ca 1 februar)

Fiske ? Kontakt Ove. Kano og båter tilgjengelig. 400 78 566

Arkiv

Bli andelsbonde!

Bli med på laget! Andelsprosjektet har utviklet seg selv på gården siden 2012 og vi har hatt god progressjon år for år. Les mer...

Kontakt oss

Tore Jardar S Wirgenes
Mob: 93440575
Lågendalsveien 2600,
3282 KVELDE

Praksis? Be an intern!

Learn how to be a regenerative farmer. Learn how to make a market garden. Learn about holistic management. We need you 2021. Contact now:

Read more...