Høstemengder er tenkt stor andel (en andel) – halveres på liten/halv andel.
Egg: mye med egg. Husk å si fra begynner det å bli tomt ✅
Kjøtt: litt forskjellige kasser klart. Oppdatert info alltid på Klikk her for hvilke typer som finnes (bestilling for levering / info). PS: det er ofte flere valg ved å bestille enn hva som er klart i fryse.
VENNLIGST IKKE HENT FERDIGE VARER PÅ STORE KJØLE – KUN I BUTIKK
Dette kan du hente nå på andel:
tomater er på slutten. Høst gjerne grønne tomater til sylting. Ta gjerne 3-4 kg eller spør om mer.
Bønner er MYE ferdigplukka på kjøl.
ELLERS I MINI KJØL: Gulrot, kålrot, pastinakk. Potet på gulv i butikk.
Ta så mye du vil jordskokk – følg veien ned ved parkering. På venstre side hytte på vestre side av veien der den svinger.
I butikk: gresskar og søtpotet. (Over frysebokser lager også)
Drivhus: ta inntil halv liter tomat per tur – legger noen tomkurver i tunnelen. Se gjerne i butikk om det ligger noe i kjøleskap. Plukk med basilikum.
Gotisk tunnel: hvitløk – 12 stykk liten andel / 24 stykk stor andel for 2025. Løk er også der.
Åker 1: ikke rør – vi planter ny stor aspargesåker
åker 2: Søtpotet. NÅ I BUTIKK
åker 3: Løk. FINNES I MINI DRIVHUS ved plakaten i hagen.
åker 4: mais / bønner tømt. Ferdig.
åker 5: Bedd 7 Gulrot. Ferdig høsta. På minikjøl.
Åker 6:forbudt å høste fram til 10 oktober. Kun rosenkål. 2 stokker per full andel for året.
Åker 9: purre. Hatt store problemer i år. Ta med 4-5 stykker.
Åker 10: Jordbær. ganske mye jordbær – men frosten nå ødelegger dem nok
ÅKER 11: pastinakk / persillerot. FERDIG på lille kjøl
Åker 12: høstet
åker 13: høstet
åker 14 hakkaido – i butikk
Åker 15 løk høstet
Åker 16: jordbær – kanskje mulig å klare en kurv
Åker 17:palmekål og blandbete
Åker 18: Grønnkål. høst underblader. ta mye. Men ikke overhøst hver enkelt plante. De skal stå grønne og frodige tilbake. Se etter hodekål. Kun seng nr 1-2 – 3. De skal være harde som bowlingkuler . Noe rødkål klart, Mer høstkål. Ta kun store.
Spørsmål? Spør våre praktikanter eller ring bonden på 93440575
Arbeid:
Hver dag!
Ekstra info på gruppen vår på face – samt utkjøringsgrupene våres.
Hva kan du ta ut i året 2025?
Liten andel 75 kg, fra januar – desember 2025 revidert per sesongstart 1 juni
– 16 kg gulrot, fennikel, pastinakk, persille, selleri – 14 kg kålrot, blomkål, brokkoli, div kål, rosenkål – 17 kg potet, søtpotet og jordskokk – 8 kg squash og gresskar – 9 kg tomat, bær, salat, urter, mikrogrønt, mel og blomster – 12 kg løk, purre, bete og bønner
Stor andel: (husk dette ink varer på lager jan til april)
– 32 kg gulrot, fennikel, pastinakk, persille, selleri – 28 kg kålrot, blomkål, brokkoli, div kål, rosenkål – 34 kg potet, søtpotet og jordskokk – 16 kg squash og gresskar – 18 kg tomat, bær, agurk salat, urter, mikrogrønt, mel og blomster – 24 kg løk, purre, bete og bønner
Noe du kan bytte til hvis du ikke liker eller rakk høste i tide: potet, grønnkål, bønner, mais, sellerirot. Annet kan kun byttes til når det er for mye og kort avslutning på høsting. Da blir det annonsert. Som feks salat nå i juli.
Prøv å forhold deg til budsjett. Lag deg f.eks. en liten oversikt på uttak mobilen selv. Og meld fra om du vil øke fra liten til stor andel nå. Forvent ingen / minimalt grønt i april, mai og juni. Forvent ekstra mye i august og september. Konserver for våren.
Totalt 2025 halv andel: 75 kg
Totalt 2025 hel andel: 150 kg
Arkiv
Bli andelsbonde!
Bli med på laget! Andelsprosjektet har utviklet seg selv på gården siden 2012 og vi har hatt god progressjon år for år.
Les mer...
Kontakt oss
Tore Jardar S Wirgenes
Mob: 93440575
Lågendalsveien 2600,
3282 KVELDE
Praksis? Be an intern!
Learn how to be a regenerative farmer. Learn how to make a market garden. Learn about holistic management. We need you 2021. Contact now: Read more...
Her finner du oss
Vår gård er på ca 275 daa og befinner seg midt i nye Larvik kommune, og under en time fra alle byene i Vestfold og Grenland. Link til google maps
By taking part of the day-to-day life on an organic farm, you will learn how to grow food and take care of live stock while at the same time getting to know new people and perhaps experience a new culture. For many people this means discovering an alternative way of life. Contact: andelsbonde@virgenes.no