21. februar 2018

Ukas forside i Dag og tid. Jon Hustad skriver om magetrøbbel stadig flere får. Tarmhelse har fått stor oppmerksomhet de siste åra, og vi har kun forstått toppen av isfjellet. Komplekse økosystem i vår egen kropp er fascinerende. Vi har feks 10 ganger flere bakterier i tarmen vår, enn vi har celler i kroppen! Ubalanse i tarmen kan være årsak til en rekke av våre folkesykdommer. Tarmen samarbeider sterkt med hjernen. Feks kan tarmen avgjøre søvn og grader av lykkefølelse. Sprøytemidler og antibiotika sees på som verstinger for våres tarmflora. Og når effektene kan spores i kroppen 20-30 år senere, ja da må vi ta det på alvor. Jon Hustad tipser om at fett og protein er lettere for et urolig system. Men havre er et unntak. Den har god effekt. Sammen med mat med god omega-3-fettsyreforhold. Og havren bør nok være økologisk produsert.

Stadig hører vi leger anbefaler oss, uten at vi helt har forstått sammenhengen. Men usprøyta mat er trolig bra for både naturens økosystem og kroppens økosystem. Og ikke mist blir kjøtt produsert på lokale ressurser og grass bedre for fettsyresammensetnigen, det gode omega-3-fettsyreforholdet. Kjøtt produsert med feks soya får dårligere forhold. #tarmhelse #økologisk #økosystem #naturmat

Arkiv

Bli andelsbonde!

Bli med på laget! Andelsprosjektet har utviklet seg selv på gården siden 2012 og vi har hatt god progressjon år for år. Les mer...

Kontakt oss

Tore Jardar S Wirgenes
Mob: 93440575
Lågendalsveien 2600,
3282 KVELDE

Praksis? Be an intern!

Learn how to be a regenerative farmer. Learn how to make a market garden. Learn about holistic management. We need you 2021. Contact now:

Read more...