7. september 2022

Hei! Litt viktig info til våre medlemmer.

Minner om høstdager hver lørdag kl 10:00 – 13:00. lunsj og aktiviteter. ETTERLYSNING: Lyst å bidra med mat? Er du ganske ok på formidle kunskaper tilknytta mat. Gi bonden beskjed! (Sms 934440575)

Har du en vanskelig tid økonomisk? Nå er tiden inne for å plalegge matvinteteren: Høst, forvell, fermenter og frys ned. Vi kan også levere ekstra, ikke nøl med å si fra. Jorda gir mer tilbake enn vi hadde planlagt. Det er rom for å hente ut mye mer i år på andelen.

Vi må ta noen økonomiske grep selv. Vi har en voksende bekymring for året som kommer. Og litt for årets situasjon. Store investeringer er gjort og vi skal fullføre slakteriet vårt nå i høst. ( Kontrakt for ferdigstilling høsten 2022) En traktor tok også nettopp helt kvelden og strømprisene etter støtte ligger over 20.000 hver eneste måned. Vi klager ikke. Vi skal tilpasse oss – Og alle må ha mat.

Vi har et mål å IKKE øke prisene neste år. Bekymringen går vel begge veier. Men det er faktisk en del grep som vi kan gjøre. Vi ser avlingene øker bra år for år. Det kan gå til alles fordel.

Aktiv hjelp:

Potethjelp22. Du kjøper 5 sekker potet som dere selger for oss for 200 kr stykk videre til venner. 5 kg potet. Det er ca butikkpris på økologiske poteter på Meny. Da klarer vi innhente oss både arbeidsmessig og økonomisk for året. En liten challenge med flott premie til de 3 beste selgerne.
Vipps direkte på 24877 kr 1000 og skriv om du henter eller vil ha levert – så tar vi kontakt. Vi velger hva du mottar, men gi oss beskjed hvis du ønsker noe spesifikt. I år sorterer vi arielle medium, nansen medium til stor, bakepotet, plomme og rubin.

Vi vil sende ut hele kvartal 4 medlemspris nå i september. Med frist 1 desember. De som kan betale tidlig gjør det. Dere andre kan splitte fakturaen slik dere vil.

Handle i nettbutikken vår. Olje, honning, mel osv det betyr mye for oss. Også kjøtt.

Planlegge julegaver for 2023 via oss. Gavekort, kurs, mat osv.

Det betyr mye både kostnadsmessig og arbeidsmessig at dere som skal ha julegris henter den på gården. Og henter tidlig. Mellom 15 september og 15 oktober. Skal du sikre deg julegris må den være levert / hentet innen 1 november. Lam og fulg er på vei.

Og ikke minst anbefal oss! Vi legger ut noen ekstra andeler i 2023 – nettopp fordi vi ser at når vi behandler naturen bra, så gir den tilbake. Og vi gjør det så bra nå på åkeren at vi produserer stadig mer og mer per kvadratmeter. Og null svinn gjør oss veldig effektive tross en ekstensiv tilnærming til helheten. Og bonusen er mer biodiversitet, godt klimaarbeid, unik dyrevellferd og ikke minst ekstra sunn mat. Det er faktisk målbart at maten blir sunnere med mer biologisk tilnærming per kilo vare.

Vi er superklar for en spennende høst. Aldri har vi hatt slike avlinger. De vil vare godt ut på våren. Det er jo ganske beroligende. Vi sees ! Og takk for hjelpen med potetsalg. Det vil bety mye.

Kvaliteten på årets poteter er usedvanlig god .

Arkiv

Bli andelsbonde!

Bli med på laget! Andelsprosjektet har utviklet seg selv på gården siden 2012 og vi har hatt god progressjon år for år. Les mer...

Kontakt oss

Tore Jardar S Wirgenes
Mob: 93440575
Lågendalsveien 2600,
3282 KVELDE

Praksis? Be an intern!

Learn how to be a regenerative farmer. Learn how to make a market garden. Learn about holistic management. We need you 2021. Contact now:

Read more...