29. mars 2020

Nilsine – ku 0013 – har vært vår yndling hele tiden. Selv ble hun forlatt «død» av sin egen mor, og kua ville ikke ha noe med nilsine å gjøre. Vi fikk liv i ho mot alle odds og flasket henne opp. Oves hjertebarn dette. Så fikk ho kalv selv, to år etter hverandre med døde kalver. Det skjer sjeldent. Og det er ikke på denne måten man jobber med avl. Men Nilsine er virkelig et familiemedlem. Og nå visste alle at dette var siste sjangs. Ho hadde egentlig fått en for mye allerede. Så startet dette året også litt galt. Nilsine stjal kalven til en av sine venninner før hun selv kalva. De ble så splittet – men nilsine trodde vi hadde tatt hennes kalv. Tida gikk og det roet seg heldigvis.

Så skjedde det enklere og bedre enn noen gang: en vital kalv spratt ut nærmest av seg selv, og Nilsine er mor for første gang. ??? på filmen er den 3 minutter gammel ?

Ikke kalven til nilsine, men nilsine selv:

Her er stolt mor Nilsine, med sin lille kalv :

Arkiv

Bli andelsbonde!

Bli med på laget! Andelsprosjektet har utviklet seg selv på gården siden 2012 og vi har hatt god progressjon år for år. Les mer...

Kontakt oss

Tore Jardar S Wirgenes
Mob: 93440575
Lågendalsveien 2600,
3282 KVELDE

Praksis? Be an intern!

Learn how to be a regenerative farmer. Learn how to make a market garden. Learn about holistic management. We need you 2021. Contact now:

Read more...