25. april 2022

Vi har 3 mål:

1: Gjøre hønsehold mer bærekraftig: hønene skal alltid bli mat etter liv. – ingen gassing og kassering som er dagens praksis. Hanene skal fôres opp. I dag blir nærmest samtlige haner knust ved klekking og kastet. Vi faser ut hybrider og inn med kjøttfulle gamle landhøns.

2 : Vi skal gi forbruker mulighet for et valg og mangfold.

3: Vi skal gi bønder mulighet for et valg: tilgang til kunnskap og slakteriet .

Cultura Bank Flokk hjelper oss 💚💚💚 Innovasjon Norge dekker i praksis halve kostnaden. Resten må fikses gjennom Cultura Flokk og forhåndssalg. Bli med å utgjør en stor forskjell 💪🏽 kan vi, så kan mange flere. Tusen takk for all hjelp!

Klikk inn her på Cultura flokk http://fnd.uz/virgenes

Beitehøns og beitekylling er en del av framtidas matproduksjon for småskala bønder.  Vi vil lage en løsning som sikrer at vi bruker hanen og høna uten å kassere dem slik det 99% blir gjort i dag. Dessuten er det ikke slaktemuligheter for annet enn industri. Vi må skape vårt eget mikroslakteri.  Hybridene som benyttes i industrien  fases ut. Vi benytter de gamle landhøns og haner. 

Høns  og kylling som spiser det de er skapt for vil også være et sunnere alternativ. Lokale ressurser, ikke importert soya slik vi er avhengig av i dag. 

Vårt marked vil være REKO, andelslandbruk og restauranter. Men også vil vi være en inspirasjonsgård for andre bønder. Dette prosjektet skal deles med flere. Sammen blir vi pionerer på området, og gir respekten tilbake til dyrene og naturen. 

Arkiv

Bli andelsbonde!

Bli med på laget! Andelsprosjektet har utviklet seg selv på gården siden 2012 og vi har hatt god progressjon år for år. Les mer...

Kontakt oss

Tore Jardar S Wirgenes
Mob: 93440575
Lågendalsveien 2600,
3282 KVELDE

Praksis? Be an intern!

Learn how to be a regenerative farmer. Learn how to make a market garden. Learn about holistic management. We need you 2021. Contact now:

Read more...