25. juni 2019

Hva slags landbruk forventes? Interessante debatter kommmer forhåpentligvis mer til overflaten. Respekten for individet og våre genuine husdyr krever at industri og samlebånd må tones ned. Men først og fremst forholde seg til de lover og regler som eksisterer. Det er et minimum. Mange strekker seg lengre.

Det gjelder ikke bare grisen – hele politikken er tilrettelagt uten særlig tanke på det lokale ressursgrunnlaget, dyras naturlige levesett, og folks forventninger til dyrehold. Vi er ikke på lag med den tiden vi lever i eller på lag med naturen.

«Slipp grisen ut» mener mange. Mye tyder på at problem med magesår, halebiting og bogsår er nærmest ikke-eksisterende i frilandsproduksjon. Ellers trenger grisen stimuli. Det kan bli et noe kjedelig liv i en betongbinge. Og indivded kommer bedre fram med færre dyr og større areal.

Vi tør påstå det har vært en hel generasjon med landbruksministere som ikke helt har forstått hva de har gjort. Suksessen er først og fremst billig mat og høy ytelse.

Kommentar til innlegget Aktivistinnlegg NRK brennpunkt

Arkiv

Bli andelsbonde!

Bli med på laget! Andelsprosjektet har utviklet seg selv på gården siden 2012 og vi har hatt god progressjon år for år. Les mer...

Kontakt oss

Tore Jardar S Wirgenes
Mob: 93440575
Lågendalsveien 2600,
3282 KVELDE

Praksis? Be an intern!

Learn how to be a regenerative farmer. Learn how to make a market garden. Learn about holistic management. We need you 2021. Contact now:

Read more...