4. desember 2022

Nå skal vi snart legge ut 2023. Vi håper vi har de fleste med oss videre. Prøver ihvertfall å gjøre alt for at økonomi ikke er et argument for å ikke bli med videre. Alle må ha mat. Vi holder samme pris på kjøttandelen, men går ned på prisen på egg. På grønt blir det mer innhold. En liten justering der vurderes. Spørsmålet er om vi bør ha en utkjøringskostnad. 50-100 kr per levering, i tillegg til andelsprisen. Det er der vi kneler litt tidvis på budsjett. Men et tilbud for alle. Ingen andel med eller uten utkjøring der altså. Vi ligger langt under flere andelslandbruk i pris. Kostnad for pakking og transport, takler du det? Vi ligger 40-50 % under pris fra hva økologisk koster på Meny. Feedback takk.

Julegriskaos skal elimineres. De skal kunne hentes i desember. Vi har fått penger av innovasjon Norge til ny fryse. Takk for tålmodigheten.

Vi har fått økologiske planter for en stor jordbæråker 2023 som skal vi bra med bær allerede 1 år. Satser også på divere og mer hvitløk. I tillegg også mer urkorn og mikrogrønt i andelen fra januar til juni.

Nytt regnskapssystem. Vi får automatisk månedsbetaling til samme dato. Beklager dårlig “rytme” i fakturering. Men det skal funke fra nytt år.

Mikroslakteri på plass. Vi får mange muligheter.

Fast samling hver måned med jobb og inspirasjon.

Egen meieriandel

Dugnad vurderes innført: Men vi velger fortsatt å holde det frivillig å selge 5 sekker potet per år. Det bør la seg gjøres. Eller så er det fine alternative gaver. Eller kanskje har du en høyt forbruk potet så går det opp i opp. Det frigjøres enormt mye for oss. Takk for at så mange har respondert på årets dugnad 🙏 fortsatt mulighet 💪🏽 – I tillegg er det viktig at dere sprer ordet. Vi trenger det.

Arbeid med faste utleveringssteder. En i hver by. Slik at du kan hente når det passer deg.

Utkjøringsrode Grenland.

Kontinuerlig utkjøring alle måneder.

Overnatting i lavvo. To lavvoer er bygget langs lågen til låns 150 pr pers.

Endringer og utmelding må via bestilling@virgenes.no – ikke send sms, Messenger osv takk. Utmelding må meldes nå. Du som ikke skal endre noe og fortsette vil få automatisk videreføring. Husk å endre innen 5 januar.

Ta uansett en titt på www.virgenes.no/andelsbonde for å se skissen av neste år.

Tusen takk for all support av oss 2022.

Arkiv

Bli andelsbonde!

Bli med på laget! Andelsprosjektet har utviklet seg selv på gården siden 2012 og vi har hatt god progressjon år for år. Les mer...

Kontakt oss

Tore Jardar S Wirgenes
Mob: 93440575
Lågendalsveien 2600,
3282 KVELDE

Praksis? Be an intern!

Learn how to be a regenerative farmer. Learn how to make a market garden. Learn about holistic management. We need you 2021. Contact now:

Read more...