Skjer 2016

Minner om faste arbeidssager, normalt mai – oktober:

ONSDAGER  kl 11:00 og 16:00

SØNDAGER kl 11:00 (Evt lørdager). Spesielt siste søndag i hver måned.

Ellers er det bare å komme når det passer. Kommer du på ettermiddagen, setter vi pris på en sms. Se evt tavle for oppgaver.

wpid-dsc_1115.jpg

Plan 2016 (ikke endelig)

Etter nøte i andelslaget.

Medlemmer:
Siv Rajendram Eliassen
Per Tore Holgersen
Tore Jardar Wirgenes
Ole Eliassen
Inger Johanne Gran (ikke tilstede)

Vi ble enig om følgende tidsplan for de dagene det er mat på gården:
Kl. 10-12 Jobb på gården.
Kl. 12-13 Informasjon i langhuset.
Kl. 13-14 Mat i langhuset.
Kl. 14- Jobb på gården.

Pris pr. voksen kr. 50
Alle tar med tallerken, bestikk og drikke selv.

wpid-dsc_1092.jpg

Tidsplan og aktiviteter:

APRIL: Gjerder. Løksetting. Potetsortering.

1 MAI SESONGSTART
Jobb: Høste jordskokk.
Informasjon: Gjennomgang av sesongen. Hva, hvordan, hvor osv. v/Tore Jardar
Mat: Jordskokksuppe m/brød v/Siv & Ole

29 MAI LAKS
Jobb: Planting
Informasjon: Laksefiske i Lågen v/Ove. Bli med å besøke alle dyrene:-)

Mat: Laks og eggerøre v/?
NB! Vi bør også ha et nytt møte i Andelslaget denne dagen for å planlegge videre.

26 JUNI JORDBÆR
Jobb: Luking
Informasjon: Kommer. Åkervandring.
Mat: Spekeskinke og rømmegrøt – Jordbær og fløte

31 JULI SQUASH

Åkervandring
Jobb: Luking.
Informasjon: Hva kan vi bruke Squash til v/ møllemesteren
Mat: Noe med Squash
AUGUST GRØNNSAKER

Åkervandring
Informasjon: Besøker dyrene.
Mat: Blomkåksuppe med bacon.

SEPTEMBER KONSERVERING
Jobb: Høsting
Informasjon: Kurs med ?
(Fermentering, hermetisering, sylting, forvelling, frysing, vakum, tørking)
Mat: ?

OKTOBER HØNSESLAKT
Jobb: Høsting
Informasjon: Aadne Søyland fra Gårdsand forteller. Koking av kraft med ?
Mat: ?

NOVEMBER BAKING MED SURDEIG
Jobb: ?
Informasjon: Kurs med ?
Mat: ?
Flere ideer:
– Kjøtt
– Pølser
– Melk
– Ost
– Asparges

wpid-wp-1406562163228.jpeg

 

Plan 2015

0 august: Dugnad på stolpehytta og jobbing på åker. Mat.

12 september innvielse stolpehytte med besøk fra Slow Food om organisering matgruppe (Per Tore Holgersen). Helgrilling gris.

27 september kl 12:00 demokurs Oda Omholt – Kraft – hvordan og hvorfor. PÅMELDING: https://www.deltager.no/kraftkoking_-_hvordan_og_hvorfor_27092015

19 oktober kl 19. Møte for matgruppa: tema slowfood. Åpent for alle. (kontakt gjerne per.tore@holgersen.me.no )

25 oktober Gry Hammer (fermetering) PÅMELDING:  https://www.deltager.no/fermentering_i_kostholdet_25102015

3